Bio

Lluís Ràfols

´

mongelechi che, la gent que està viva.
Expressió de la llengua mapudungun (Poble Mapuche)

Sempre el dibuix m’ha acompanyat, des de els primers gargots que fa qualsevol nen, a cartells per concerts, passant per còmics, fanzines, premsa, literatura per a nens, apps i projectes varis i curiosos; com quan vaig estar pintant en viu a l’obra de teatre “Lo que nos toca” durant més de tres anys que va estar en cartell a l’Impremta Recuperada Chilavert. Hem trobo molt a gust a cavall entre lo digital i lo manual.

Sobre l’any 2000, començo a treballar professionalment de dissenyador gràfic a varies empreses de software i agencies de publicitat de Barcelona i Buenos Aires. El tarannà de la mateixa feina i una inquietud que m’empeny sempre a conèixer coses noves ha fet que el ventall de tasques que he anat fent en aquets darrers quinze anys sigui ampli i variat. He fet tasques de disseny online i offline, prototipat (UI), iconografia, identitat corporativa, il·lustració… però també maquetació estandarditzada html + css i analítiques SEO.

Abans d’això però, hem vaig llicenciar en Història; encara que d’entrada sembli que aquets estudis i el disseny gràfic siguin disciplines poc lligades entre si, l’experiència m’ha ensenyat que es complementen prou be. Entenc el disseny gràfic com eina de comunicació i penso que tenir un bagatge cultural ajuda, tant a l’hora de conèixer millor l’entorn d’un projecte, com per incorporar una metodologia molt útil en l’etapa d’investigació d’aquest.

Des de el 2008 col·laboro esporàdicament realitzant il·lustració d’opinió amb el setmanari Directa. En el temps que vaig viure a Buenos Aires també vaig fer aquest tipus d’il·lustració a mitjans com Le Monde Diplomatique. A Argentina també vaig ser coautor junt amb l’Ángeles Durini del llibre “Pies Alados” (Crecer Creando).

Establert de nou a Barcelona des de el 2015.